EU Mies Award jelölésMédia Építészeti DíjAmerican Architecture Prize Bronze fokozatAmerican Architecture Prize Gold fokozatArchitizer A+ Award Közönségdíj Renovation kategóriábanMÉDIA ÉPÍTÉSZETI KÖZÖNSÉG DÍJ 2015MÉDIA ÉPÍTÉSZETI DÍJ 2015Pro Architectura 2012

Dr. Szaló Péter területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár, valamint Dr. Felkai László közigazgatási államtitkár október elsején, az Építészet Világnapján adta át a 2012. évi Pro Architectura díjakat a Belügyminisztérium Márványaulájában. A 19 beérkezett pályamű közül a Díj Bizottság többszöri tanácskozás és épületbejárások után választotta ki az általuk legjobbnak ítélt öt épületet, melyek közül a Dél-magyarországi villaépület és vendégház Kovács Csaba és Ásztai Bálint alkotása.


Év háza 2012

2012-ben ötödik alkalommal meghirdetett Év háza pályázatra az elmúlt években megvalósult családi házak közül rekord mennyiségű, összesen 35 pályázat érkezett. A zsűri összetétele idén rendhagyó módon és az 5 évre való tekintettel két év Ybl-díjas építészeiből állt, valamint a hagyományokhoz híven az építész szakmai szervezetek elnökeiből. Az "Év háza 2012" pályázat kuratóriuma az "Év háza 2012" elismerést Ásztai Bálint és Kovács Csaba pécsi vendégházának ítélte szinte egyöntetű lelkesedéssel.


Természetes kő az építészetben 2012

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Kőszövetség "Természetes kő az építészetben 2012" díjra idén is közösen hirdette meg pályázatát. Az idei évben az Ásztai Bálint és Kovács Csaba építészek, továbbá Göbölyös Kristóf és Tallián Anikó belsőépítészek által tervezett Dunántúli villaépület együttes kapta a díjat. A pályázat célja a természetes kő mint ősi, nemes és környezetbarát építőanyag hagyományos értékeinek felmutatása, a kő- időtálló voltának, értékadó szerepének, korszerű alkalmazásának bemutatása régi, vagy új környezetben/épületben, illetve a felhasználásának népszerűsítése, minél szélesebb körű elterjesztése volt.


Reiter Ferenc Díj 2010A Jövő Városáért Díj 2010Építészeti Kultúráért Díj 2005Építőipari Nívódíj I. Díj 2004Építészeti Kultúráért Díj 2004Év Háza 2000Top