Mies van der Rohe díj

Hivatalos jelölés
Galyatető kilátó
2017

Média Építészeti Díj

American Architecture Prize Bronze fokozat

American Architecture Prize

Gold fokozat
Galyatető kilátó
2016

Architizer A+ Award

Közönségdíj Renovation kategóriában
Galyatető kilátó
2016

MÉDIA ÉPÍTÉSZETI KÖZÖNSÉG DÍJ 2015

MÉDIA ÉPÍTÉSZETI DÍJ 2015

Pro Architectura 2012

Dr. Szaló Péter területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár, valamint Dr. Felkai László közigazgatási államtitkár október elsején, az Építészet Világnapján adta át a 2012. évi Pro Architectura díjakat a Belügyminisztérium Márványaulájában. A 19 beérkezett pályamű közül a Díj Bizottság többszöri tanácskozás és épületbejárások után választotta ki az általuk legjobbnak ítélt öt épületet, melyek közül a Dél-magyarországi villaépület és vendégház Kovács Csaba és Ásztai Bálint alkotása.

Év háza 2012

2012-ben ötödik alkalommal meghirdetett Év háza pályázatra az elmúlt években megvalósult családi házak közül rekord mennyiségű, összesen 35 pályázat érkezett. A zsűri összetétele idén rendhagyó módon és az 5 évre való tekintettel két év Ybl-díjas építészeiből állt, valamint a hagyományokhoz híven az építész szakmai szervezetek elnökeiből. Az "Év háza 2012" pályázat kuratóriuma az "Év háza 2012" elismerést Ásztai Bálint és Kovács Csaba pécsi vendégházának ítélte szinte egyöntetű lelkesedéssel.

Természetes kő az építészetben 2012

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Kőszövetség "Természetes kő az építészetben 2012" díjra idén is közösen hirdette meg pályázatát. Az idei évben az Ásztai Bálint és Kovács Csaba építészek, továbbá Göbölyös Kristóf és Tallián Anikó belsőépítészek által tervezett Dunántúli villaépület együttes kapta a díjat. A pályázat célja a természetes kő mint ősi, nemes és környezetbarát építőanyag hagyományos értékeinek felmutatása, a kő- időtálló voltának, értékadó szerepének, korszerű alkalmazásának bemutatása régi, vagy új környezetben/épületben, illetve a felhasználásának népszerűsítése, minél szélesebb körű elterjesztése volt.

Reiter Ferenc Díj 2010

A Jövő Városáért Díj 2010

Építészeti Kultúráért Díj 2005

Építőipari Nívódíj I. Díj 2004

Építészeti Kultúráért Díj 2004

Év Háza 2000